مسئولیت اجتماعی عنوان صفحه

مسئولیت اجتماعی(CSR)

همه‌ی ما در قبال جامعه‌ی که در آن متولد شده و رشد یافته‌ایم، مسئول هستیم. مسئولیتی که جنبه‌ی اجتماعی داشته و می‌تواند به شکل فردی (Social Responsibility)، در قالب سازمان‌های دولتی (Organization Social Responsibility) و یا در ساختار شرکت‌ها و مجموعه‌های خصوصی (Corporate Social Responsibility)ایفا گردد. ما در این‌جا به انجام مسئولیت اجتماعی به‌عنوان اخلاقی‌ترین وجهه‌ی یک سیستم اداری یا تجاری در بدنه‌ی یک مجموعه‌ی خصوصی می‌پردازیم. چرا که در حقیقت زمانی که مجموعه‌ای به‌طور داوطلبانه در راستای ساخت جامعه‌ا‌ی بهتر گام برمی‌دارد، ایفا کننده‌ی مسئولیت اجتماعی خویش در قبال جامعه و مردمی ‌است که فرصت رشد را به او داده‌اند. مسئولیتی که می‌تواند در سه رکن زیست محیطی، خیرخواهانه و اخلاقی اجرا شود و این مهم به عواملی چون اهداف اخلاقی، توان اجرایی، چشم‌اندازهای شرکت و.... بازمی‌گردد.

پیش‌درآمد همکاری با خانه عماد

پیش‌درآمد همکاری با خانه عماد


در یکی از پنجشنبه‌های مهر ماه در حقیقت حوالی ساعت 5 بعدازظهر 21ام برج، ایده‌ی انجام یک کار مستمر و معنادار در قالب همکاری با NGOها یا خیریه‌های گوناگون در یک جلسه کاری مطرح شد که امروز من فرحناز باقری کارشناس ارشد CSR روایت‌گر آنم.

اکنون در حالی که توجه جامعه به جنبش‌های سیاسی معطوف است و از سوی دیگر وجود تحریم‌ها گریبان‌گیر بسیاری از نهادهاست و شرایط اقتصادی در وضعیت نامساعدی‌ست، شاید بتوان گفت که موسسات غیردولتی و مردمی با فشار و مشکلات بیشتری نسبت به گذشته روبه‌رو هستند، چراکه از یک سو جایی در میان دغدغه‌های دولت ندارند و از سوی دیگر در نتیجه‌ی اوضاع فعلی‌ با کاهش حمایت‌های مردمی، مواجه شده‌اند. به همین خاطر و باتوجه به دغدغه‌ی افراد رأس سازمان و سابقه‌ی فعالیت‌های داوطلبانه‌ی «شبکه فردا» در این زمینه؛ به‌نظر می‌رسد زمان حاضر برای معرفی این قسم از اقدامات شرکت با شروع یک پروژه‌ی رسمی فرا رسیده باشد.

از همین رو با بهره‌گیری از رکن خیرخواهانه‌ی مسئولیت اجتماعی برآنیم تا با انجام این کار‍ در عین پاسخ‌گویی به دغدغه‌ی سازمان مبنی بر انجام مسئولیت اجتماعی خویش، باری را نیز از روی دوش خانواده‌هایی برداریم که با غم بیماری فرزند روبه‌رو هستند. کودکانی که پا نگذاشته به دنیا، طعمِ تنِ رنجور را به نیش کشیده‌اند و بازی‌های مستانه‌ را به داروهای رنگارنگ باخته‌اند. در این پروژه با همکاری خانه‌ی عماد به مسیری قدم خواهیم گذاشت که با یاری آن از تعداد روزهای غمگین یک یا چند خانواده کاسته می‌شود.

درباره‌ی خانه‌ی عماد

خانه‌ی عماد در سال 1397 تأسیس شد. این خیریه مأموریت خود را حمایت از خانواده‌هایی می‌داند که برای درمان فرزندان‌شان (پایین‌تر از 18 سال) ناگزیر به شهر تهران مسافرت و یا اقامت می‌کنند. تمام کودکان اسکان یافته در این محل در فرآیند پیوند اعضا یا پیوند مغز استخوان قرار دارند.

این خانه تا به امروز (پاییز 1401) دارای سه ساختمان اصلی در خیابان‌های قبا با ظرفیت 5 خانواده، خیابان طرشت با ظرفیت 13 خانواده و درنهایت خیابان جمهوری با ظرفیت 8 خانواده است، همچنین، 13 واحد آپارتمانی در سطح شهر تهران به سکونت‌گاه‌های عماد تبدیل شده‌اند که درمجموع ظرفیت پذیرش 40 خانواده را دارا هستند. علاوه بر این، خانه‌ی عماد در حال حاضر در فاز طراحی و اخذ مجوزهای لازم برای راه‌اندازی اقامتگاه دائمی خود واقع در خیابان قریب و با مساحت تقریبی 450 مترمربع بوده که به‌تنهایی قادر به پذیرش 40 خانواده است.

خدمات خانه عماد

شعار خانه عماد «خانه‌ای دور از خانه» است. بنابراین سعی شده تا تمامی اقامتگاه‌ها حس و حال یک خانه را داشته باشند نه صرفاً جایی برای خواب یا حتی مکانی یادآور درمانگاه و بیمارستان و یا جایی در قامت یک مکان اداری و رسمی. بنابراین با ورود به هرکدام از خانه‌ها حال و هوایی شبیه به تمام خانه‌های ایرانی در مکان جاری‌ست. علاوه بر این سعی شده تا تمامی خانه‌ها در نزدیکی بیمارستان‌‌های کودکان اجاره یا در نظر گرفته شوند.

همچنین خوراک کودکان و غالباً همراه آنان توسط خانه‌ی عماد به‌صورت خشک تهیه می‌شود و کار طبخ آنان بر عهده‌ی مادر یا همراه کودک است. این موضوع با توجه به حساسیت غذایی بچه‌ها و رژیم خاص‌شان بار سنگینی را از روی دوش خانواده‌های آنان برمی‌دارد و موجب آرامش خاطر در دو زمینه‌ی بزرگ و بسیار حائز اهمیت یعنی بحث محل استقرار و تأمین خوراک می‌گردد.

همکاری شبکه فردا با خانه عماد

شبکه فردا در قالب پروژه‌ی مسئولیت اجتماعی، تأمین هزینه‌های اتاق شماره 5 ساختمان قبا را تا پایان سال جاری برعهده گرفته و برای ترویج ادای مسئولیت اجتماعی و اثرگذاری بیشتر در این حوزه برآن است که هر ماه روایتی را از این اتاق با شما در این میان بگذارد.

دغدغه‌های اخلاقی دال بر حفظ حریم خصوصی و حفظ آرامش برای مهمانان خانه عماد ما را برآن داشت که ذیل عنوان «داستان‌های مهمان‌دار اتاق شماره 5» به شرح خاطرات یکی از کسانی بپردازیم که تحت عنوان مهمان‌دار در طول سال‌های حیات خانه‌ی عماد، برای مادران ساکن ساختمان قبا امکانات بیشتری را برقرار ساخته و به‌نوعی مدیریت امور را در دست داشته و درعین‌حال همواره گوش شنوایی برای درد دل‌های گاه و بیگاه مادران این خانه بوده. با آن امید که این کار چشم ما را به روی دیگر زوایای این شهر باز کند و هر روایت برای یک دیگری آغاز ساختنی دگر باشد.

 

نمایش منو ها در صفحه

مسئولیت اجتماعی